Outlook Express vejledning

Her finder du hjælp til at sætte Outlook Express op til at anvende TDC's mailservere, når du sender og modtager mails.

Automatisk opsætning via TDC Mailsupport

Du kan få en opsat din mail helt automatisk via programmet TDC Mailsupport.

Manuel opsætning

Her kan du se, hvordan du manuelt sætter Outlook Express 2003 op til at sende og modtage mails. Søgte du i stedet vejledning til Microsoft Outlook eller vejledning til andre mailprogrammer?

Sådan gør du

• Start Outlook Express
  • Inden du opsætter din konto skal du sikre at du ikke har gamle mails i din Udbakke. Find din Udbakke (ligger typisk lige under din Indbakke) i mailprogrammet. Når du har åbnet Udbakke, skal du blot slette de mails der evt. ligger her.
  • Klik på menuen Funktioner og vælg Konti...
    Outlook ekspress1
  • Klik på fanebladet Post
  • Du får nu en oversigt over dine eksisterende mailkonti. Har du allerede mailkonti stående på listen, som du ikke bruger, kan du fjerne dem. Bemærk- når du fjerner en mailkonto, beholder du din mailadresse, men du kan risikere at miste dine mails. Er du i tvivl, bør du lave en sikkerhedskopi af dine mails, inden du fjerner kontoen. Se yderligere oplysninger
  • Klik på Tilføj og vælg Post...
    Outlook ekspress2

Guiden Internetforbindelse

Du har nu startet guiden Internetforbindelse, der opsætter en ny mailkonto i Outlook Express.

Outlook ekspress3

• Skriv dit navn, som du ønsker det skal vises og klik på Næste

Outlook ekspress4

• Indtast din mailadresse i E-mail-adresse
  • Klik på Næste

Outlook ekspress4

• Ud for Server til indgående post skal du vælge POP3
  • Ud for Server til indgående post skal du skrive pop3.mail.dk
  • Ud for Server til udgående post (SMTP) skal du skrive asmtp.mail.dk
  • Klik på næste
    Outlook ekspress8
  • Indtast din mailadresse i Kontonavn
  • Indtast dit password i Adgangskode
  • Sæt mærke i Husk adgangskode
  • Klik på Næste
    Outlook ekspress7
  • Du har nu oprettet din konto. Klik på Udfør for at afslutte guiden

Aktiver godkendelse af udgående server

Du skal foretage lidt flere indstillinger, før du er helt klar til at benytte din mailkonto.

• Dobbeltklik på mailkontoen pop3.mail.dk
  • Klik på fanebladet Servere

sikker godkendelse

• Sæt flueben i Min server kræver godkendelse
  • Klik på fanebladet Avanceret og skriv 587 i øverste felt.
    Standard til indgående post (POP3) er port 110, men du kan også benytte port 995 og sætte kryds i "Denne server kræver en sikker forbindelse (SSL)".
    Outlook ekspress9
  • Klik på OK
  • Klik på Luk
  • Opsætning af Outlook Express er nu færdig, og du er nu klar til at sende og modtage mails. Du skal nu lukke dit mailprogram, og herefter starte det igen. Dette er nødvendigt for at indstillingerne træder i kraft.

Bemærk! Skærmbillederne kan grafisk adskille sig fra de her viste. Dette har ingen betydning for opsætningen.