Oplever du hastighedsproblemer?

NB: Trådløse netværk vil altid køre langsommere end din almindelige forbindelse. En undersøgelse fra tre europæiske lande viser, at kunder i gennemsnit taber 30% af deres internethastighed ved at lave trådløs forbindelse til internettet.

Hvis dit internet kører meget langsomt, så er der her listet forslag, som løser de mest almindelige problemer med hastighed. Løsningerne er listet efter, hvor ofte de udbedrer problemet. Nogle forslag vil kun være relevante for trådløse forbindelser, mens nogle er relevante for alle.

Find optimal kanal

Hvis problemet opstår på bestemte tidspunkter af dagen, eller kun findes nogle steder i huset, så kan problemet skyldes dine trådløse indstillinger. De fleste vil få et godt trådløst signal ved bare at prøve at skifte trådløs frekvens. Vi anbefaler, at man prøver kanalerne i følgende rækkefølge: 1, 11, 3, 6 - mindst en af disse giver næsten altid et godt resultat.

Afbryd andre computere

Hvis I er flere, der bruger forbindelsen, så kan en anden computer have så meget aktivitet på internettet, at den gør din computer meget langsom. Prøv at slukke for andre computere, der bruger forbindelsen, og se om det går hurtigere. Der kan også være andre programmer, der kører på din egen computer, som bruger meget af båndbredden. Hvis der er programmer af den type, så afbryd dem, og se, om internettet bliver hurtigere af det.

Langsomme sideskift?

Hvis du oplever meget langsomme sideskift, uanset om der er lidt eller meget indhold på den side, du går ind på, så kan det skyldes din webbroser. Se vejledningen Langsomme sideskift i din web-browser.

Andet udstyr på internettet?

Hvis du har andet udstyr, der bruger internettet, f.eks. en smartphone, en internetradio eller din TDC HomeDisk, så prøv at afbryde disse og se, om det gør dit netværk hurtigere. Hvis det løser problemet, så er problemet forbundet til noget af det, du har afbrudt. Du bør derfor fejlsøge på netop dette udstyr.

Du kan tjekke din hastighed med vores Hastighedstest