TDC HomeBox funktioner

I TDC HomeBox er der indbygget både modem, router, switch, firewall, bredbåndstelefoni telefonadapter (ATA) og 802.11 b/g/n trådløst netværk.

Når alle disse enheder er bygget sammen i én boks spares både strøm og plads, da der kun er brug for én boks i stedet for 2 - 6 forskellige bokse. Nedenfor kan du læse mere om de enkelte elementer i TDC HomeBox.

Modem

Modemet skaber forbindelse til TDC's central (DSLAM) over de almindelige kobberkabler i jorden, som vi kender det fra fastnet telefoni, blot ved en anden frekvens. Forbindelsen gør det muligt for enheder på netværket, herunder TDC HomeBoxens egen router, at sende og modtage data.

Router

Den indbyggede router får tildelt en ip-adresse (WAN IP) fra TDC's DHCP server. Den ip-adresse som TDC HomeBox får er den offentlige ip-adresse, som enheder på netværket vil have udadtil, når de bevæger sig rundt på internettet.

Routeren opdeler netværket i to. Den første del er det store internet (WAN), som routeren er bindeled til. Den anden del er det lokale netværk (LAN), hvor enhederne får en lokal ip-adresse tildelt af routeren. Den indbyggede DHCP server i routeren, gør det i princippet muligt at tilslutte over 200 pc'er eller andre enheder på netværket (det kan dog næppe anbefales at tilslutte så mange enheder).

Switch

Switchen styrer trafikken på de fire netværksporte (Ethernet), ETH1 - ETH4, så de rigtige pakker sendes det rigtige sted hen. Switchen i TDC HomeBox er intelligent, på den måde at har man f.eks. 2 computere og TDC TV sluttet til portene, behøver enhederne ikke sidde i forudbestemte porte. Den ene dag kan man f.eks. have tilsluttet TDC TV til ETH1 og dagen efter slutte det til ETH2. Herved undgår du mange af de kablingsproblemer, som ofte er årsag til fejl. Med TDC HomeBox skal du kun sørge for at kablerne er tilsluttet og ikke tilsluttet en bestemt port.

Trådløst netværk

Det trådløse netværk giver mulighed for tilslutning af trådløse enheder på netværket. Der kan tilsluttes enheder der understøtter 802.11 b/g/n standarderne. Den trådløse del af TDC HomeBox er sat op med kryptering (WPA/WPA2) på forhånd når du modtager den, så behovet for opstartskonfiguration holdes nede på et minimum.

Firewall

I TDC HomeBox er der indbygget en firewall. Denne firewall beskytter computere på netværket imod hackerangreb og andre sikkerhedstrusler.

Hvis man ser på en almindelig ubeskyttet forbindelse som en bygning, så er alle dørene (porte) åbne. Når man tilføjer en firewall til sin bygning, lukker man alle dørene (portene) på nær de døre man højst sandsynligt har brug for.

Som standard er firewallen i TDC Box sat op til at lukke for alle porte, så du er bedst muligt beskyttet.

Med en firewall undgår du derfor at uheldige ting sniger sig ind af bagdøren. Firewallen kan dog ikke erstatte sikkerhedssoftware på den enkelt computer, men er et supplement til den sikkerhed, du allerede benytter.

Telefoni adapter (ATA)

Telefoni adapteren gør det muligt at bruge almindelige analoge telefoner på en bredbåndstelefoni forbindelse. Telefoni adapteren er synlig på TDC HomeBox i form af de to telefonporte bagpå, Phone 1 og Phone 2. Med TDC HomeBox er det muligt direkte at benytte Bredbåndstelefoni i hjemmets husstandsinstallation, hvis du har et TDC multistik.

multistik

Dette sker ved at kablet mellem multistik og TDC HomeBox både forbinder ADSL modemet med centralen og forbinder ATA Port 2 med den eventuelle eksisterende telefoninstallation i hjemmet.