Find optimal kanal til dit trådløse netværk

Kører dit internet langsomt nogle steder i huset eller på nogle computere? Eller mister du af og til internetforbindelsen? Så kan det skyldes, at dit trådløse netværk ikke er indstillet til den bedst mulige kanal.

Hvis du oplever problemer med ustabilt trådløst netværk, kan det være en idé at skifte kanal på din HomeBox. Trådløst udstyr kan sende på kanalerne 1 til 13, og det kan betyde et dårligere signal for dig, hvis flere i lokalområdet bruger den samme kanal.

Løsningen er at skifte til en anden kanal på din TDC HomeBox. Denne vejledning hjælper dig med at finde den bedste kanal med det indbyggede værktøj "WiFi Analysator" i TDC HomeBox.

Brug WiFi Analysator i TDC HomeBox

Med WiFi Analysator kan du hurtigt se om der er andre trådløse netværk i nærheden som ligger på samme kanal som din HomeBox, og derfor kan "støje" på din forbindelse.

Sådan gør du:

1. Log ind i din HomeBox (Hvordan logger jeg ind)

2. Klik på Værktøjer.

HomeBox HGW3 forside værktøjer

3. Klik på WiFi Analysator. Har du en TDC HomeBox (hvid) skal du vælge om du vil analysere 2,4 eller 5 GHz netværket.

HomeBox HGW3 forside værktøj analysator 01

4. Klik på Start test.

HomeBox HGW3 forside værktøj analysator 02

Resultat af testen

Du vil nu se en måling af trådløse netværk, der findes omkring din HomeBox. En streg markerer den kanal din HomeBox er indstillet til. Jo højere buer, jo mere vil de forstyrre dit trådløse signal.

På eksemplet herunder er der rigtig mange trådløse netværk i nærheden, men buerne er meget lave omkring 8 og 9, så det vil være det bedste valg. Den lodrette streg viser at HomeBoxen er indstillet til kanal 6:

HomeBox HGW3 forside værktøj analysator 03 - redone

Hvis du finder en bedre kanal til dit trådløse netværk, så klik på Skift kanal for at gå til kanalskifte. Se hvordan du skifter kanal på TDC HomeBox

Skift kanal på din Box/HomeBox fra TDC

Når du har fundet den bedste kanal, skal du skifte kanalen på TDC Box/TDC HomeBox eller på din router. Følg vejledningen afhængigt af dit udstyr.

Du behøver ikke skifte kanal på de trådløse enheder, du slutter til netværket (computer, printer, playstation osv.) - det sker automatisk.

Læs mere om rækkevidde og placering af TDC Box / TDC Homebox i hjemmet i artiklen Løs problemer med trådløst netværk i hjemmet