Åbning af porte i TDC Boxen (Port Forwarding)

Hvis du f.eks. spiller online spil, kører en server på dit netværk eller lignende, kan det være nødvendigt at åbne for nogle porte i TDC Boxen, for at trafikken kan passere igennem. I nedenstående eksempel kan du se, hvordan en portforwarding til en FTP Server typisk vil se ud.

Eksempel:

• Åbn din browser (f.eks. Internet Explorer) og skriv 192.168.1.1 i adressefeltet. Tryk på Enter for at hente routerens konfigurationsmenu
  • Indtast admin i feltet Brugernavn
  • Har du endnu ikke oprettet dit eget password, skal du lade feltet Password være blankt
  • Klik på OK for at logge ind i konfigurationsmenuen

1) Tildel en fast IP-adresse til enheden

• For at det virker at åbne en bestemt port til en enhed, er det nødvendigt at give enheden en fast IP-adresse.
  • Gå ind i menuen LAN & DHCP
  • Skift til fanen DHCP forbindelser og klik på ikonet ud for Ny statisk tilslutning
  • I Værtsnavn angiver du navnet på enheden som skal have IP adressen, f.eks. "Computer", "Printer", "Playstation", "XBox" eller lignende.
  • Angiv derefter den IP adresse, du ønsker at enheden skal benytte (læs mere om fast IP-adresse)
  • Indtast derefter MAC adressen på enhedens netkort. På en bærbar pc står MAC-adressen ofte i bunden, på en spillekonsol skal du typisk finde adressen i konsollens menu. Se manualen hvis du er i tvivl.
  • Godkend opsætningen med OK

Nu får enheden altid samme IP-adresse.

2) Åbn en port til enheden

Konfigurationsmenu

• Klik på Avanceret opsætning i venstre side, for at udvide menuen
  • Klik på LAN Servere i den udvidede Avancerede opsætning, for at redigere LAN Serverne
  • Skal der oprettes en ny LAN Server klikkes der på symbolet med den gule stjerne, under Funktion ud for Nyt punkt

Server settings

• Server navn udfyldes med et sigende navn til serveren
  • Ved Tilgang nægtet vælges Ja for at aktivere port forwardingen og Nej for at deaktivere den.
  • Fra port udfyldes med den port åbningen starter fra
  • Til port udfyldes med den port åbningen slutter med. Skal der kun åbnes for én port, skrives samme port nummer ind i Fra- og Til port.
  • I rullemenuen Protokol vælges den overførselsprotokol, der ønskes. Som regel bruges TCP, men det afhænger af hvilken server/service, der skal køres på den åbnede port.
  • Ved Lokal IP adresse skrives den IP adresse ind, som serveren/computeren har på netværket.
  • Tryk på Anvend for at gemme indtastningerne.

Der er nu åbnet for trafik gennem den/de porte, du har specificeret.