Sådan åbner du porte i TDC Box

Vil du køre en server på dit netværk eller spille computerspil online, kan du blive bedt om at åbne eller omdirigere porte i din TDC Box

Denne vejledning er et eksempel på en portforwarding til en FTP Server.

Trin 1. Log ind i TDC Box

1. Åbn din browser (f.eks. Internet Explorer) og skriv 192.168.1.1 i adressefeltet.
  2. Tryk på Enter for at hente routerens konfigurationsmenu
  3. Indtast admin i feltet Brugernavn
  4. Har du endnu ikke oprettet din egen adgangskode, skal du lade feltet Password være blankt
  5. Klik på OK for at logge ind i konfigurationsmenuen

Trin 2. Tildel en fast ip-adresse til enheden

Før du kan åbne en port til din enhed, er det nødvendigt at give enheden en fast ip-adresse.

1. Klik på LAN & DHCP
  2. Skift til fanen DHCP forbindelser og klik på ikonet ud for Ny statisk tilslutning
  3. I Værtsnavn skriver du navnet på enheden som skal have ip-adressen, for eksempel computer, printer eller playstation
  4. Skriv den ip-adresse enheden skal benytte
  5. Indtast MAC-adressen på enhedens netkort. På en bærbar pc står MAC-adressen ofte i bunden. På en spillekonsol skal du typisk finde adressen i konsollens menu. Se manualen hvis du er i tvivl
  6. Klik OK

Nu får enheden altid samme ip-adresse.

Trin 3. Åbn en port til enheden

1. Klik på Avanceret opsætning i venstre side, for at udvide menuen

2. Klik på LAN Servere

3. Skal du oprette en ny LAN Server skal du klikke på symbolet med den gule stjerne, under Funktion ud for Nyt punkt

4. Udfyld felterne:

• Server navn: Skriv et sigende navn til serveren
  • Tilgang nægtet: Vælg Ja for at aktivere Port Forwarding og Nej for at deaktivere den
  • Fra port: Skriv den port åbningen starter fra
  • Til port: Skriv den port åbningen slutter med. Skal der kun åbnes for én port, skriver du samme port nummer i Fra port og Til port
  • Protokol: Vælg den overførselsprotokol, du ønsker. Som regel kan du bruge TCP, men det afhænger af, hvilken server/service der skal køre på den åbnede port
  • Lokal IP adresse: Skriv den ip-adresse, som serveren/computeren har på netværket
  • Klik på Anvend for at gemme indtastningerne

Der er nu åbnet for trafik gennem den/de porte, du har valgt.